Novosti

20.10.2021

Kia ostvarila rekordni tržišni udeo u Evropi i svoj najbolji treći kvartal u istoriji

Kia je po podacima ACEA ostvarila 4,2 % tržišnog udela
Kijina prodaja viša za 24,5 % na tržištu koje je u trećem kvartalu poraslo za 6,9 % 
Sportage, Niro i porodica Ceed najzaslužniji za impresivne prodajne rezultate

Prema podacima koje je nedavno objavilo evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) Kia je ostvarila istorijski najveći tržišni udeo u Evropi (Kia tu ubraja zemlje članice EU, EFTA i Veliku Britaniju). Njen tržišni udeo je u trećem kvartalu ove godine iznosio 4,2 %. Ove brojke su poboljšanje ionako rekordnih 3,9 % tržišnog udela u prvoj polovini godine.

Kijina prodaja viša za 24,5 % na tržištu koje je u trećem kvartalu poraslo za 6,9 % 
Tržište putničkih vozila u zemljama članicama EU, EFTA i Velikoj Britaniji je u odnosu na isti period prošle godine porastao za 6,9 %. U prvih devet meseci ove godine Kijina prodaja se sa ukupno 387.716 prodatih vozila povećala za 24,5% (311.326 vozila u istom periodu prošle godine).

Sportage, Niro i porodica Ceed najzaslužniji za impresivne prodajne rezultate
U Evropi proizvedeni sportski terenac Sportage sa ukupno prodatih 88.580 primeraka bio je najtraženiji model Kije u Evropi. Krosover Niro bio je drugi prodajno najuspešniji model (70.537 vozila) koji je kupce oduševio svojim impresivnim dometom elektrifikovanog i ekološki prihvatljivijeg pogona. Treći bestseler je dizajniran, konstruisan i napravljen u Evropi, model Ceed koji je sa svoje 4 varijante (hečbek, karavan Sportswagon, shooting brake ProCeed i SUV XCeed) ukupno našao 67.230 kupaca.  

Jason Jeong, predsednik Kia Europe, o rezultatima je rekao: “Dok se automobilska industrija i dalje oporavlja nakon posledica pandemije Covid-19 i zbog nedostatka poluprovodnika u Kiji se susrećemo sa vrlo visokim rastom prodaje i rekordnim tržišnim udelom. To je dokaz snage nove marke Kia i naše bogate ponude elektrifikovanih i nisko emisijskih vozila.”

“Ono što je zaista uzbudljivo je to da je to za Kiju tek početak putovanja. Skorim dolaskom potpuno novog električnog krosovera EV6 i novog Sportaga radujemo se dolasku novih članova porodice Kia.”
Isprobajte Kiju!

 

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više