Novosti

24.08.2021

Kia na salonu IAA Mobility u znaku elektrifikacije

Globalna premijera  plug-in hibridne varijante novog Sportage-a
Prva evropska verzija Sportage-a u 28-godišnjoj istoriji ovog modela
Evropska premijera Kijinog isključivo električnog vozila EV6

Kia će na salonu IAA u Minhenu – do pandemije koronavirusa se u nešto drugačijem formatu bijenalno održavao u Frankfurtu – predstaviti novosti na području elektrifikacije.

Globalna premijera  plug-in hibridne varijante novog Sportage-a
Na ovom salonu, koji je ove godine nakon promene lokacije po prvi put namenjen mobilnosti i trajaće od 7. do 12. septembra, globalnu premijeru doživeće plug-in hibridna varijanta potpuno novog Kia Sportage-a (PHEV).

Prva evropska verzija Sportage-a u 28-godišnjoj istoriji ovog modela
Plug-in hibridni Sportage se temelji na prvoj evropskoj varijanti Sportage-a u 28-godišnjoj istoriji ovog vrlo uspešnog modela. Sportage PHEV će privlačiti ljude koji žele preći na struju, a ujedno uživati u praktičnosti i obliku novog urbanog sportskog terenca. PHEV varijantu pokreće 1,6-litarski T-GDI motor, elektromotor sa trajnim magnetom sa kapacitetom od 66,9 kW i litijum-jonski polimerni baterijski sklop kapaciteta od 13,8 kWh.

 

 

Evropska premijera Kijinog isključivo električnog vozila EV6
Kia će na salonu prvi put predstaviti model EV6, oličenje nove Kije. Visokotehnološki BEV razvijen je sa ciljem uklanjanja svih prepreka koje sprečavaju masovniji prelazak na struju. EV6 će nuditi vrlo brzo punjenje, pristup do razgranate mreže punionica, impresivno dug domet i najprostraniju unutrašnjost u svom razredu. EV6 će kupcima omogućavati najbolje iskustvo električnog vozila, koji će po pitanju troškova vlasništva i pristupačnosti biti ravnopravan benzinskom ili dizelskom vozilu, ali sa puno manjom emisijom štetnih gasova.

Posetioci salona IAA Mobility moći će izbliza upoznati novi Sportage i EV6
Posetioci salona IAA Mobility moći će da pogledaju Kijin izložbeni prostor  na Odeonsplatzu, gde će zahvaljujući virtualnoj realnosti (VR) moći detaljnije da isprobaju EV6 i naravno izbliza upoznati novog Sportage-a PHEV i novi EV6.
Upoznajte KIA EV6.

 
 

 

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više