Novosti

17.06.2020

Kia Ceed 1.0 T-GDI LX Fun - Racionalizam
Auto Magazin br. 134

Da li će modni trendovi doći glave popularnim "hečbecima" ili oni imaju još nešto da ponude? Novinari Auto Magazina su pokušali da daju odgovor na to pitanje.

 

Novi Ceed je zasigurno Kijin besteler za Evropu i više od godinu dana jezdi evropskim drumovima. Potražnja za ovim modelom na evropskim tržištima je izuzetno velika, a KIA je obezbedila dovoljan lager i redovnu isporuku svim kupcima. Možemo da zaključimo da ćemo novi Ceed češće viđati i na domaćim drumovima.

 

 

 

 

 

Za prvu vožnju novinari Auto Magazina su odabrali verziju sa trocilindričnim turbo motorom i snagom od 100 KS, u paketu LX Fun. Novi 1.0 turbo motori nude značajno veći obrtni moment od starog atmosferskog motora od 1.400 kubika. Motor u turbo verziji je vrlo živahan, naročito kada se zavrti preko 3.000 obrtaja.Suštinski, cela priča oko smanjenje zapremine motora tiče se emisije C02 i strogih evropskih ekoloških normi. Novi motori imaju za oko 15 odsto nižu emisiju ugljen-dioksida po kilometru. Ponuda prostora je sasvim solidna i u skladu sa pravilima koja vladaju u C klasi. Prtljažnik je zapremine tik ispod 400 litara. Nema duplog dna, ali tu je pravi rezervni točak, na šta kupac i dalje blagonaklono gleda.

 

 

Testirani Ceed je opremljen srednjim paketom koji generalno ima sve što bi prosečan kupac voleo da vidi na svom novom vozilu. Tu su aluminijumske felne prečika 16 inča, klima uređaj, kožom obloženi volan i ručica menjača, i sva četiri električna podizača prozora. Tu je i veliki ekran od osam inča osetljiv na dodir. Grafika na ekranu je čitka i pregledna. Za pohvalu je što se ekran može podeliti na dva dela i tako prikazuje dva tipa informacija. Prostora za sitnice ima sasvim dovoljno. 

 

 

 

Na samom kraju odgovor su dali i na pitanje kakva je sudbina Ceeda. Lako se može desiti da će Ceed imati sudbinu Corolle i koja je tu već više od pola veka i koja je uspešno dočekala i ispratila mnogobrojne modne hitove, nego sudbinu nekih drugih "zaboravljenih asova" kojih više nema u ponudi.

Pregled celog članka i galerije fotografija pogledajte na linku ovde.

 

Obaveštenje

Tehnologija ’’Cookie’’ omogućava nam da vam pružimo maksimalan doživljaj naše internet stranice. Molimo vas da označite ako se slažete s upotrebom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više